lördag 17 oktober 2009

Höstlig lördagsdessert


Idag tänkte jag på ost.Finns så många variationer av denna vara och tankarna vandrade iväg bakåt i tiden, då jag arbetade i restaurangkökets ljuvliga atmosfär.Desserten var mäkta populär,nämligen friterad camembert m. hjortronsylt.Norrländskt möter franskt!

Det här behövs:

Elektrisk fritös är att föredra då det är inbyggd termometer.
Frityrolja
Camembert,4 bitar
Vetemjöl
En lättöl
En gnutta salt
Hjortronsylt

Frityrsmeten ska blandas: lättölen hälls i en bunke och därefter saltet, mjölet,,lite pö om pö, vispas samman till en halvtjock smet som sen osten ska doppas i
Camemberten sänks ned i frityrkorgen och friteras ca 2 min,bör passas
Låt rinna av på hushållspapper och svalna något

Serveras varm med Norrländskt guld, dvs HJORTRONSYLT

Pörsskans formidable!

2 kommentarer:

  1. Hallå där! Det är visst inte bara jag som tycker att trädgård och kök hör ihop. Vad kul att du vill dela med dig av dina läckerheter! Jag undrade just vad jag skulle använda en laddning hjortronsylt till, nu vet jag.

    SvaraRadera
  2. Härligt,(missade visst kommentaren)kul när man kan göra nåt riktigt gott av det man har hemma.

    SvaraRadera