söndag 8 november 2009

Klassiska Kejsarkronor

Kejsarkronor tar tid att göra,en del pyssel är det , att först smörja med smör och sen klä formarna med  degen.Ha inte för bråttom,ha gott om tid,kakorna blir fantastiskt goda!

Bra att ha:

Formar..............................................som smöras
Plåt....................................................att ställa formarna på
Sporre................................................att göra 1,5 cm remsor med
Kavel.................................................att kavla ut litet av degen till remsor
Hushållspapper...................................att smöra formarna med
Bunke.................................................att ha ingredienserna i
Visp....................................................att vispa ihop fyllningen med
Mandelkvarn.......................................nötterna males


Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl......................................blandas med
100 g smör eller margarin......................rumsvarmt
0,5 dl strösocker...................................blandas med
1 st litet ägg eller en äggula
Allt arbetas ihop till en deg som får vila en halvtimme i kylskåpet.

under tiden kan fyllningen blandas..

Fyllning:
100 g malda hasselnötter
3 dl florsocker
3 st äggvitor
Allt vispas ihop

Formarna fylls med 2/3 hasselnötssmet  så det inte svämmar över,
försök fördela degen jämnt i formarna så inte kanterna bränns
I med fyllningen och lägg remsor över och skjuts in i ugnen,ca10 min 175 grader,håll ett öga på dom!


Mandel passar också som fyllning

Gräddade!


2 kommentarer:

  1. Wow, ska du fortsätta så här i all evighet. Kul, men oj så gott! :)

    SvaraRadera
  2. Visst är det,ibland undrar jag ifall äran mest ska gå till den filosoferande bagaren(utan att låta skrytig) eller ingredienserna efter ett ordentligt lyckat kakbak,lite kluvet,kakorna tog iallafall slut snabbt,bör väl vara ett nog så gott betyg.

    SvaraRadera