Bra att ha:
Formar..............................................som smöras
Plåt....................................................att ställa formarna på
Sporre................................................att göra 1,5 cm remsor med
Kavel.................................................att kavla ut litet av degen till remsor
Hushållspapper...................................att smöra formarna med
Bunke.................................................att ha ingredienserna i
Visp....................................................att vispa ihop fyllningen med
Mandelkvarn.......................................nötterna males
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl......................................blandas med
100 g smör eller margarin......................rumsvarmt
0,5 dl strösocker...................................blandas med
1 st litet ägg eller en äggula
Allt arbetas ihop till en deg som får vila en halvtimme i kylskåpet.
under tiden kan fyllningen blandas..
Fyllning:
100 g malda hasselnötter
3 dl florsocker
3 st äggvitor
Allt vispas ihop
Formarna fylls med 2/3 hasselnötssmet så det inte svämmar över,
försök fördela degen jämnt i formarna så inte kanterna bränns
I med fyllningen och lägg remsor över och skjuts in i ugnen,ca10 min 175 grader,håll ett öga på dom!
Mandel passar också som fyllning
Gräddade!
Wow, ska du fortsätta så här i all evighet. Kul, men oj så gott! :)
SvaraRaderaVisst är det,ibland undrar jag ifall äran mest ska gå till den filosoferande bagaren(utan att låta skrytig) eller ingredienserna efter ett ordentligt lyckat kakbak,lite kluvet,kakorna tog iallafall slut snabbt,bör väl vara ett nog så gott betyg.
SvaraRadera